Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μαθήματα θεατρικού Παιχνιδιού.

          Στο Ξηροκάμπι, κατά την περίοδο 2013-14, λειτούργησε ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού για ενηλίκους, με εμψυχώτρια τη σκηνοθέτη και ηθοποιό Ντίνα Καφτεράνη. 
          Στόχος της ομάδας ήταν να ευεργετηθεί από τα οφέλη του θεατρικού παιχνιδιού κι όχι να παρουσιάσει μια παράσταση. Τα μαθήματα γινόταν κάθε 2ο Σαββατοκύριακο και διαρκούσαν 2 τρίωρα.
          Το καλοκαίρι, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Κάλεσμα στον Ταΰγετο» , διοργανώθηκε «ανοιχτό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού», με εμψυχώτρια τη Ντίνα Καφτεράνη.
          Επίσης οργανώθηκε τριήμερο σεμινάριο ακροβατικών από τους x-saltibagos circus, γιατί το σώμα είναι ένα εργαλείο, που μας αποκαλύπτει τις δυνατότητές του όσο περισσότερα δοκιμάζουμε.
          Τη φετινή χρονιά 2014-15 θα συνεχίσουμε το θεατρικό παιχνίδι με τη Ντίνα Καφτεράνη .


                           

«Το θεατρικό ΠΑΙΧΝΙΔΙ  επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Επιπλέον δυναμώνει και δένει μια ομάδα».


«Το θεατρικό παιχνίδι μας αποκαλύπτει και μας συμφιλιώνει με τις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς μας, καλλιεργώντας το χιούμορ και τη συναισθηματική μας νοημοσύνη. Μας αποκαλύπτει τα μυστικά της γλώσσας του σώματος, μας απελευθερώνει μας φτιάχνει τη διάθεση».


«Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια τεχνική που αφυπνίζει τις αισθήσεις και καλλιεργεί τα εκφραστικά μέσα του ατόμου με έναν τρόπο που γεννάει η προσωπικότητα και οι ανάγκες του μέσα από την ομάδα και με την ομάδα. Δουλεύοντας και προετοιμάζοντας γνωστά ή άγνωστα κείμενα τα μέλη της ομάδας επικοινωνούν, εκφράζονται, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ανακαλύπτουν την μαγεία που μπορεί να προσφέρει το θέατρο».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου